FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)

Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)


Şam tatlısı tarifi
#1
Şam tatlısı tarifi

Bol irmikli şam tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Şerbetli irmik tatlılarını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte, şam tatlısı tarifi...

Şerbetli tatlı severler için şam tatlısı tarifi paylaşıyoruz. Ağızda dağılan yapısı ve içerisinde bulunan bol irmiği ile lezzetine doyamayacağınız muhteşem şerbetli tatlı olan şam tatlısı size farklı bir lezzet sunacaktır. Görünümü kadar kendide bir o kadar güzel olan şam tatlısını hiç böyle yemedim diyorsanız kolları sıvayıp mutfağa geçebilirsiniz. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte şam tatlısı tarifi...

Malzemeler;

-1 su bardağı şeker

-1 su bardağı yoğurt

-1 su bardağı un

-2,5 su bardağı irmik

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 paket vanilya

-1 çay kaşığı tepeleme karbonat

-1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti:

-2,5 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı su

-1 dilim limon

Süt helvası tarifi

Hazırlanışı:

-Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.

-Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.

-Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.

-Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.

-2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.

-Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

-Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.

-Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.

-Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.

-5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.

-Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.

Afiyet olsun.

Pembenar
Kullanıcı imzaları ziyaretçilere gizlidir.
Bul
Alıntı

Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt




DUYURU
Tüm Genel Sorunlar İçin Ban Sorunları İçin Reklam Vermek İçin
İletişim Formu İtiraz Formu İlan Formu
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren https://www.forumturk.net adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir. Tasarım forumturk.net'e aittir. Hiçbir şekilde kopyalanamaz.
© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:
Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: