Skip to main content

Forum Türk FT.

Şalgam Dolması

Konu

#1
Şalgam Dolması
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Kilo şalgam
200 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
1 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Reyhan otu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Kıymayı derin bir kaba alın.
Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.
Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.
10 Dakika kadar haşlayın.
Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.
Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.
Şalgamları yumuşayana dek pişirin.
Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın.
Alıntı
#2
ama sayın adminim bu tür paylaşımlar yapmasak diyet e başladım onun için diyorum yani canım çekiyo sabah 3 dilim ekmek akşam 3 dilim ekmek bıktım valla Smile
Alıntı
#4
ya bi sus sende senin yüzünden bozacam Big Grin sonra başkaları ile tartışacam bi sus admin kanıma girme lütfen ben diyet yapıyorum Smile
Alıntı
Task