Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portakal Pelteli Muhallebi
#1


Bu tatlıyı kime ikram ettiysem çok lezzetli olduğunu söyledi. Damla sakızının aromatik kokusuyla portakal peltesinin birleşiminden muhteşem bir tat yarattım. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzeme Listesi

1 lt süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

3 yemek kaşığı mısır nişastası

2 adet portakal

2 yemek kaşığı damla sakızı macunu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı toz şeker

göz kararı yulaflı bisküvi
(6 Kişilik - 20 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1

Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin.
Adım 2

Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.
Adım 3

Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin.
Adım 4

Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Adım 5

Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın.
Adım 6

Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin.
Adım 7

Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Adım 8

Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın.
Adım 9

Afiyet Olsun.
Püf Noktası

Arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz.

alıntı
Kullanıcı imzaları ziyaretçilere gizlidir.
Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi