FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Muhallebili Havuç Tatlısı
#1


Malzemeler:

• 4 adet orta boy havuç

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 paket bisküvi

• 1 su bardağı ceviz

• hindistan cevizi

• tarçın

• hindistan cevizi

• 4 su bardağı süt

• 2 çorba kaşığı un

• 1,5 çorba kaşığı nişasta

• 5 çorba kaşığı şeker

• 1 paket vanilya

Yapılışı:

Havuç tatlısı için havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Muhallebili havuç tatlısı soğuduktan sonra servise hazır.

(Mahmure..)
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: