FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

leopar kurabiye tarifi
#1
Leopar Kurabiye Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kakao
3-4 su bardağı un (kıvamına göre miktarı artırılabilir)

Leopar Kurabiye Yapılışı
Yoğurma kabına un, kakao ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeler alınarak iyice karıştırılır.
Kabartma tozu, un ile birleştirilerek karışıma azar azar eklenir, ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 20 dakika kadar buz dolabında dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan iri mandalina büyüklüğünde ve birde mandalinanın 3/1 i kadar büyüklükte iki parça alınır. Mandalina kadar olana 1,5 yemek kaşığı, diğerine 1 tatlı kaşığı kakao eklenir ve ayrı ayrı yoğrulur.
Mandalina kadar olan hamur dikdörtgen şeklinde açılır, küçük olan parça oklava gibi yuvarlanarak dikdörtgen hamurun içine yerleştirilir, hepsi birlikte rulo yapılır.
Hamur bıçakla 2 cm aralıklarla kesilir.
Hamurun beyaz olan kısmı birkaç parçaya bölünür, merdane yardımıyla yarım cm kadar açılır, dilimlenen hamurlar beyaz hamurun üzerine yerleştirilir ve merdaneyle hafifçe düzleştirilir, bu işlemi yaparken hamurun merdaneye yapışmaması için yağlı kağıdı hamurun üzerine sererek açma işlemini yapabilirsiniz.
Açılan hamurlar kurabiye kalıbı yada bardak yardımıyla kesilir.
Kurabiyeler spatula yardımıyla tepsiye alınır. önceden ısıtılan 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen leopar kurabiye soğuyunca servis tabaklarına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun   Linkler ziyaretçilere gizlenmiştir. Ücretsiz üye olarak linklere erişebilirsiniz.  Linkler ziyaretçilere gizlenmiştir. Ücretsiz üye olarak linklere erişebilirsiniz.
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: