Sarımsak ve soğan kokusuna karşı ne yapmalı

Esra

Member
Sarımsak, soğan yedikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamak ya da bazı besinler tüketmek ağzınızda oluşan o kötü kokudan kurtulmanıza yardımcı olur.



Sarımsak ve soğan yemeklere ve salatalara mükemmel bir lezzet verse de ağız kokusuna neden olduğu için genellikle uzak durmaya çalışırız.İşte vücudumuz için pek değerli olan bu besin maddelerinin kokusundan kurtulmak için izleyebileceğimiz yöntemler…
[h=4]Sarımsak ve soğan sonrasında bunları yiyin[/h]
- Ağız kokusunun en bilinen yöntemi birkaç taze maydanoz tüketmektir. Bir bardak naneli çay ya da nane yaprakları da faydalı olacaktır.- Patates püresi, mantar ve havuç da sarımsağın kötü kokusunu pasifize eder. Bu nedenle restoranda ya da evde sarımsaklı bir yemeğin yanında bu besin maddelerini tercih edebilirsiniz.- Sarımsak kokusundan kurtulmanın en hızlı yolu güçlü nane aroması içeren bir sakız çiğnemektir.- Bir bardak yeşil çay soğan kokusundan kurtulmanızı sağlar. - Limonata içmek ya da birkaç parça limon çiğnemek de aynı görevi görecektir. Ancak limonatayı evinizde hazırlamanız dişleriniz için daha faydalı olacaktır. Çünkü hazır satılan limonatalarda aşırı miktarda şeker ve koruyucu madde bulunmaktadır.​
[h=4]Diş fırçanızı yanınızda bulundurun[/h]
Çantanızda ufak bir diş fırçası ve diş macunu mutlaka bulunmalıdır. Yoğun geçen ve planlamanın pek de mümkün olmadığı günlerde akşamın nerede biteceği belli olmayabilir. Ofiste çalışırken aniden kendinizi bir yemekte bulabilirsiniz. Ya da arkadaşlarla çıkılan yemekte soğan ya da sarımsak yemek durumunda kalabilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda lavaboya gidip 5 dakikanızı diş fırçalamaya ayırmak kendinizi rahat hissettirecektir.​
 
Top