Portakal Pelteli Muhallebi

Prenses

Active Member
[br]
Bu tatlıyı kime ikram ettiysem çok lezzetli olduğunu söyledi. Damla sakızının aromatik kokusuyla portakal peltesinin birleşiminden muhteşem bir tat yarattım. Denemenizi tavsiye ederim.[br]Malzeme Listesi[br]
1 lt süt[br]
2 yemek kaşığı pirinç unu[br]
3 yemek kaşığı mısır nişastası[br]
2 adet portakal[br]
2 yemek kaşığı damla sakızı macunu[br]
1 paket vanilya[br]
3 yemek kaşığı toz şeker[br]
göz kararı yulaflı bisküvi [br](6 Kişilik - 20 dakika)[br]Hazırlanışı[br]Adım 1[br]
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin. [br]Adım 2[br]
Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. [br]Adım 3[br]
Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin. [br]Adım 4[br]
Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. [br]Adım 5[br]
Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın. [br]Adım 6[br]
Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin. [br]Adım 7[br]
Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. [br]Adım 8[br]
Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın. [br]Adım 9[br]
Afiyet Olsun. [br]Püf Noktası[br]
Arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz. [br]
alıntı
 
Top