Fındıkzade tatlısı

Prenses

Active Member
Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*[br]
Malzemeler[br]
-3-4 yemek kaşığı toz şeker*[br]
-3 yumurta[br]
-1,5 çay bardağı süt*[br]
-1 çay bardaği sıvı yağ[br]
-1 su bardağı galete unu[br]
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı[br]
-1 su bardağı*hindistan*cevizi[br]
-1 paket kabartma tozu*[br]
Muhallebisi için;*[br]
-1 litre süt*[br]
-2 yemek kaşığı un[br]
-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*[br]
-3 yemek kaşığı toz şeker *[br]
-1 paket krem şanti[br]
-1 paket vanilya*[br]
Şerbeti için;[br]
-2 su bardağı şeker*[br]
-2 su bardağı su[br]
-3-4 damla limon suyu[br]
Hazırlanışı;[br]
-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*[br]
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.[br]
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *[br]
-Yağladığınız kare borcama dökün[br]
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.[br]
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*[br]
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*[br]
-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.[br]
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.[br]
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.[br]
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.[br]
Afiyet olsun...*[br]
ALINTI
 
Top