Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi

Prenses

Active Member
İpeksi, damla sakızlı muhallebisi, bal kabaklı enfes katlarıyla bir tatlıda bolca lezzet bulunduran Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi tarifimizi mutlaka deneyin. Bayılacaksınız! [br][br]Malzemeler:[br]
1 dilim bal kabağı[br]
2 yemek kaşığı toz şeker[br]
2 su bardağı su[br]
Muhallebi malzemeleri:[br]
100 gram tereyağı[br]
1/2 su bardağı un[br]
2,5 su bardağı süt[br]
1/2 su bardağı toz şeker[br]
1 adet dövülmüş damla sakızı[br]
1 tatlı kaşığı vanilin[br]
Üzeri için:[br]
Bal kabağı püresi[br]
Ceviz içi[br]Yapılışı:[br]
Bir tencereye dilimlenmiş bal kabağını, toz şekeri ve suyu ekleyerek bal kabakları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra püre kıvamına gelene kadar blender'dan geçirin.[br]
Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu 2-3 dakika orta ateşte kavurun.[br]
Üzerine sütü ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin.[br]
Kaynamaya başlayınca dövülmüş damla sakızını ve vanilini ekleyin.[br]
Muhallebi 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika mikserle güzelce çırpın.[br]
Muhallebi ve püre soğuduktan sonra, kaplara muhallebi ve bal kabağı püresi olmak üzere kat kat ekleyin.[br]
Üzerini çekilmiş ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.[br]
Afiyet Olsun
 
Top