FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Koliva
#1
Koliva

Selin Kutucular'dan koliva tarifi...

Malzemeler

500 gr aşurelik buğday

4 çorba kaşığı tane kişniş

1.5 su bardağı kuru üzüm

1.5 su bardağı badem içi

2 su bardağı ceviz içi

4 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 paket petit beurre bisküvi

6 çorba kaşığı galeta unu

500 gr pudra şekeri

3 çorba kaşığı un

Süslemek için; badem şekeri, taze badem içi

Hazırlanışı

Sabahtan buğdayı iyice yıkayıp 4-5 saat ılık suda ıslatın. İkindiden sonra içine bir tatlı kaşığı tuz eklediğiniz bol suda yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirin, erimemesine dikkat edin.

Buğday hafif çatlayıp yumuşayınca süzün ve yapışkanlığı gidinceye kadar birkaç kez sudan geçirin. Genişçe bir masaya temiz bir sofra bezi serip yıkanmış buğdayı yayın ve sabaha dek çok sıcak olmayan bir ortamda kurumaya bırakın.

Buğdayı ara sıra tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak yapışmasını engelleyin. Sabahleyin süslemek için bir avuç ayırmayı unutmadan bademleri iki ye bölün.

Cevizi dövün, kuru üzümleri temizleyin, bisküvileri toz haline getirin. Büyükçe bir tencerede unu 5 dakika kavurup buğdayı ekleyin. Nemi gitsin diye 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.

Dövülmüş bisküviden 4 çorba kaşığı ayırıp 3 çorba kaşığı galeta unuyla karıştırıp kenara koyun. Büyük bir kaba şeker ve ayırdığınız bisküvi-galeta unu karışımı dışında buğdayı ve tüm malzemeyi boşaltıp iyice harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi hafif tümsek oluşturacak biçimde çukur tabağa yerleştirin.

Ayırdığınız bisküvi galeta karışımını ince bir tabaka halinde yayın. Bir kâğıt ya da kaşık yardımıyla hafifçe bastırıp düzleyin ve üzerini pudra şekeriyle örtün. Pudra şekerini de kâğıtla düzgün bir şekilde yayın. Zedelememeye dikkat ederek badem içi, yaldızlı şeker ve badem şekeriyle süsleyin. Dilerseniz biraz tarçın serpiştirin.

Çabuk ekşiyeceği için hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında saklayın.

Kaynak: Marianna Yerasimos Yemek ve Kültür Dergisi/hberturk
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: