Skip to main content

Forum Türk FT.

Kaymaklı Paşa Tatlısı

Konu

#1


Kaymaklı Paşa Tatlısının İçindekiler

-1 paket Kemal paşa

-1 paket kaymak

-Antep Fıstığı

-Kemal Paşa paketinin üzerinde yazılı olan göre şeker ve su, her markanın kendine göre oranı oluyor buna dikkat edin.

Hazırlanışı

(Süre : 20 dakika )

(Servis : 5-6 kişi)

1.Paketin üzerinde ölçüye göre şekeri kaba boşaltıyoruz üzerine ise suyumuzu ilave ediyoruz.

2.Şeker-su karışımını kaynayıncaya kadar ısıtıyoruz.

3.Şeker-su karışımı (şerbet) kaynamaya başlayınca içerisine 1 paket Kemal paşa tatlısını içerisine boşaltıyoruz.

4.Ara ara karıştırın.

5.Bu şekilde 10-15 dakika arasında pişirin.

6.Kemal Paşa tatlıları şuruplarını çektikten sonra onları tek tek düzgünce servis tabağına alınız.

7.Servis tabağına aldıktan sonra kalan şurubu üzerlerinde gezdirebilirsiniz.

8.Soğuduktan sonra Kemal paşaları ortadan ikiye keserek kaymakları arasına yavaş bir şekilde sıkalım.

9.Daha sonrada kapaklarını üzerine kapatalım.

10.Servis tabağında hazır olan Kemal paşalarımızı donmayacak şekilde dolapta bekletin çünkü kaymaklar eriyebiliyor.

11.Servis yapacakken de buzdolabından çıkarıp üzerine Antep fıstığı serpip servis yapabilirsiniz.

12.Deneyen herkese afiyet bal şifa olsun
Alıntı

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task