Skip to main content

Forum Türk FT.

Konu

#1


Malzemeler:

• 1 kg balkabağı

• 1,5 su bardağı şeker

• 2 su bardağı süt

Yapılışı:

Balkabağı dilimlenir tencereye alınır. Üzerini geçmeyecek kadar ılık su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirilir. Üzerine süt ve toz şeker eklenir. Süt miktarını, kıvamına göre ayarlayarak ekleyin. Boza kıvamında olmalı. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. Karıştırılarak 15 dk kadar pişirilir. Altı kapatılır. Üzeri dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır.

(Mahmure..)
Alıntı

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task