FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Fırında Mozaik Muhallebi
#1


Malzemeler:

5 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

3 çora kaşığı pirinç unu

2 yumurta

2 paket vanilya

1 paket yulaflı bisküvi (ufalanmış)

Yapılışı:

Tencereye şekeri, pirinç ununu, vanilyayı ve sütü ekleyip çırpma teliyle karıştıralım.

Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirerek ateşten alalım.

Muhallebinin 3 kepçesini ayrı bir kaba alıp ılıtalım.

Yumurtaların kepçesini ayrı bir kaba alıp ılıtalım.

Yumurtalarınn aklarını sarılarından ayıralım.

Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım.

İçine yumurta sarılarını ve soğuyan 3 kepçe muhallebiyi ekleyip karıştıralım.

Muhallebiyi ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştıralım.

Üzerine yumurtalı muhallebiyi paylaştırıp ufalanmış bisküvi kırıntılarını serpelim.

Kapları fırın tepsisine yerleştirelim.

İçine kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim.

Isıtılmış 220º ısılı fırında üzri hafifçe kızarana dek pişirerek fırından alalım.

Muhallebiyi buzdolabında birkaç saat soğutalım.

Afiyet olsun…
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: