FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)

Farkımız, farklı olmamız!

Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Fındıkzade tatlısı
#1
Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*

Malzemeler

-3-4 yemek kaşığı toz şeker*

-3 yumurta

-1,5 çay bardağı süt*

-1 çay bardaği sıvı yağ

-1 su bardağı galete unu

-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı

-1 su bardağı*hindistan*cevizi

-1 paket kabartma tozu*

Muhallebisi için;*

-1 litre süt*

-2 yemek kaşığı un

-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*

-3 yemek kaşığı toz şeker *

-1 paket krem şanti

-1 paket vanilya*

Şerbeti için;

-2 su bardağı şeker*

-2 su bardağı su

-3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı;

-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*

-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.

-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *

-Yağladığınız kare borcama dökün

-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.

-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*

-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*

-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.

-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.

-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.

-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...*

ALINTI
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: