Skip to main content

Forum Türk FT.

Konu

#1


Malzemeler:

• 8 adet kare milföy.

• 3 adet orta boy elma,

• 3 yemek kaşığı toz şeker,

• 1 tatlı kaşığı tarçın,

• Bir avuç kadar çekilmiş ceviz içi.

• Pudra şekeri.

Yapılışı:

İç harcı için elmaların kabukları soyulup rendelenir. Üzerine toz şeker ilave edilir ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekince tarçın ve ceviz içi eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzunun çözülmesi için bekletilir. Kesilecek kıvama gelince bıçak yardımı ile köşelerinden ( V ) şeklinde kesilir. Ortasına soğuyan elmalı iç harcından koyulur. Önce çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Sonra diğer çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Hazırlanan elmalı milföy tatlısı yağlı veya yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan elmalı milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve servise sunulur.

aLinti..
Alıntı
Task