FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Elmalı Milföy
#1


Malzemeler:

• 8 adet kare milföy.

• 3 adet orta boy elma,

• 3 yemek kaşığı toz şeker,

• 1 tatlı kaşığı tarçın,

• Bir avuç kadar çekilmiş ceviz içi.

• Pudra şekeri.

Yapılışı:

İç harcı için elmaların kabukları soyulup rendelenir. Üzerine toz şeker ilave edilir ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekince tarçın ve ceviz içi eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzunun çözülmesi için bekletilir. Kesilecek kıvama gelince bıçak yardımı ile köşelerinden ( V ) şeklinde kesilir. Ortasına soğuyan elmalı iç harcından koyulur. Önce çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Sonra diğer çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Hazırlanan elmalı milföy tatlısı yağlı veya yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan elmalı milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve servise sunulur.

aLinti..
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: