Skip to main content

Forum Türk FT.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı

Konu

#1
Çıtır Kadayıflı Muhallebi için Malzemeler

5 su bardağu süt

3 corba kaşığı tepeleme un

1 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin

Kadayıfı için Malzemeler

250-300 gr kadayıf

1 su bardagi çekilmiş ceviz

3 dolu çorba kaşığı toz şeker

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır

Kadayıfı küçük parçalara ayırın ( donmuş kadayıf olursa daha çabuk parçalanır ) tavaya alın ve kızarana kadar karışrtırın toz şekeri ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın.

Sütü,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.

Orta boy borcama önce kadayıfın yarısını yayın üzerine ilk sıcaklığı giden muhallebiyi dökün,soğuması için buzdolabına kaldırın.(kalan çıtır kadayıfı hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya poşette saklayın. )

Servis yapacağınız zaman kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
Alıntı

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task