FT

Merhaba, Ziyaretçi!

Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Sitemizden daha iyi yararlanabilmek için "Giriş" yapmalı ya da "Kayıt" olmalısınız ;)

("Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı" ayrıcalıktır!)


Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı'a hoş geldiniz!

Merhaba, Ziyaretçi! Sizi aramızda görmek güzel ama sitemizden daha iyi yararlanabilmeniz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız. İlgi ve alakanızdan dolayı Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı yönetimi olarak teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.

Giriş ya da Kayıt

(Sadece kayıtsız kullanıcılar tarafından görüntülenebilir.)

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı
#1
Çıtır Kadayıflı Muhallebi için Malzemeler

5 su bardağu süt

3 corba kaşığı tepeleme un

1 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin

Kadayıfı için Malzemeler

250-300 gr kadayıf

1 su bardagi çekilmiş ceviz

3 dolu çorba kaşığı toz şeker

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır

Kadayıfı küçük parçalara ayırın ( donmuş kadayıf olursa daha çabuk parçalanır ) tavaya alın ve kızarana kadar karışrtırın toz şekeri ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın.

Sütü,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.

Orta boy borcama önce kadayıfın yarısını yayın üzerine ilk sıcaklığı giden muhallebiyi dökün,soğuması için buzdolabına kaldırın.(kalan çıtır kadayıfı hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya poşette saklayın. )

Servis yapacağınız zaman kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
Bul
Alıntı


Yorum yapma izniniz bulunmuyor!

Üzgünüz, yorum yapabilmek için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız.

ya da

Kayıt ol!

Topluluğumuzda yeni bir hesap oluşturun.

Kayıt


© 2019 Forum Türk - Türkiye'nin Türkçe Bilgi Paylaşım Ağı
with by @tedem - Developed by @Nakres

Tema Görünümü

Renk Seçimi:

Arkaplan Dokuları:

Tema Ayarları

Seçenekler: